Gemeenschapsprojecten

Our Daily Bread zal van 2020 tot en met 2023 investeren in het Bachmoet rehabilitatiecentrum voor alcoholisten.

Alcoholverslaving is een groot probleem in de provincie Donetsk van Oekraïne, vooral onder mensen die ontheemd zijn door het conflict daar. Overheidsmiddelen om dit probleem aan te pakken ontbreken nagenoeg. Daarom kwam een kerk in Bachmoet in actie en riep een rehabilitatiecentrum voor alcoholisten in het leven.

Huidig rehabilitatiecentrum te vol

Het huidige rehabilitatiecentrum in Bachmoet is voor mannen en opende zijn deuren in 2016. Het is gehuisvest in een datsja en heeft plaats voor twaalf cliënten. Maar het onderkomen is overvol.

Gemiddeld heeft een cliënt zes maanden nodig om het rehabilitatieprogramma af te ronden. Het huidige slagingspercentage is 27%. Het centrum biedt ook trainingen voor andere rehabilitatiecentra in Oekraïne. Viktor Batov is de directeur van het centrum. Hij is verantwoordelijk voor de intake en begeleiding van cliënten en alle administratieve en organisatorische taken die verband houden met het centrum.

Realisatie van een nieuw zelfvoorzienend centrum

Het centrum wil uitbreiden en heeft een groot huis met een hectare grond aangekocht in een dorp vlakbij Bachmoet. Het doel is de realisatie van een zelfvoorzienend centrum met een klein boerenbedrijf dat in de behoeften van 25 cliënten kan voorzien. De boerderij zal een bron van voedsel en inkomsten zijn voor het centrum en de cliënten werktherapie bieden.

Zodra het nieuwe centrum opengaat, zal het huidige centrum een rehabilitatiecentrum voor vrouwen worden.

De bijdrage van Our Daily Bread

In 2020

Wij zullen de grootschalige renovatie van het gebouw financieren (verwarming, sanitair, bedrading, ramen en deuren).

Kosten: 7.000 euro

Van 2021 tot en met 2023

We zullen het opzetten van de kleine boerderij co-financieren. Hierbij gaat het om twee groentekassen, koeienstallen en kippenhokken, de aankoop van vee en het benodigde landbouwmaterieel, en het aanleggen van een visvijver.

Kosten: 24.000 euro

Het verhaal van Alexander

Alexander heeft het rehabilitatieprogramma met succes afgerond. Hij geeft nu leiding aan een bouwbedrijf dat huizen renoveert. In zijn vrije tijd zet hij zich in voor diverse outreachprojecten van de kerk in Bachmoet.