Kleinschalige bedrijven

Achtergrond

De werkloosheid in Oekraïne is hoog, vooral onder laagopgeleide werknemers. Als ze geluk hebben, vinden deze mensen informeel werk voor een paar weken maar er is een tekort aan vaste banen.

Daarom ondersteunt Our Daily Bread kleinschalige bedrijven die laagopgeleide mensen helpen om een inkomen te verdienen.

Hoe we kleinschalige bedrijven financieren

Om voor financiering in aanmerking te komen, moet een kleinschalig bedrijf eerst een ondernemingsplan indienen. We beoordelen dat plan in overleg met onze partners in Oekraïne. Levensvatbare plannen krijgen ondersteuning en als een plan niet haalbaar is, onderzoeken we andere mogelijkheden voor de betreffende ondernemer.

Kleinschalige bedrijven worden gefinancierd met een gift. Voorwaarde is dat de begunstigde binnen drie jaar ten minste tien procent van het bedrag doneert aan een ander kleinschalig bedrijf of gemeenschapsproject in Oekraïne. Zo geven de mensen die wij hebben geholpen op hun beurt hulp aan anderen. De donatie wordt in overleg met Our Daily Bread geschonken.

Onze projecten

Ons meest recente project is een initiatief voor een productiebedrijf voor diervoeders als onderdeel van het rehabilitatiecentrum in Bachmoet. Dit initiatief biedt de cliënten werktherapie en genereert inkomen voor het rehabilitatiecentrum. Klik hier om meer over het diervoederproject te lezen.