Home » News » Ondersteuning van Pastoor Oleksii

Ondersteuning van Pastoor Oleksii

Voortgang van het project

Dit project is in december 2020 afgerond.

Partner

Temple Bakhmut Church, Bachmoet

Achtergrond

In 2017, is de kerk in Bachmoet een kerk begonnen in de nabijgelegen stad Siversk (circa 12.000 inwoners). Siversk liep grote schade op tijdens de oorlog van Donbass. Veel jongere mensen en families zijn naar Kiev en andere delen van Oekraïne gevlucht en niet teruggekomen. Daarom zijn veel oudere mensen alleen achtergebleven. De kerk in Siversk staat onder leiding van Oleksii Zamorenyi en valt onder de verantwoordelijkheid van de kerk in Bachmoet.

Projectdoelen

  • Bijdragen met tijdelijke financiering voor pastoor Oleksii totdat hij andere bronnen van inkomsten heeft gevonden.
  • De pastoor bijstaan in de ontwikkeling van kerkelijke gemeenschapsprojecten.

 

Investering door Our Daily Bread
Our Daily Bread investeerde 700 euro in dit project.

Investeringspartner

Pastoor Oleksii investeert in het opbouwen van zijn eigen netwerk en het vinden van andere bronnen van inkomsten. Ook boekte hij veel vooruitgang in de uitbreiding van de kerkelijke gemeenschapsprojecten.

Vliegwielwerking

Pastoor Oleksii draagt oudere mensen een heel warm hart toe. In de herfst van 2020 heeft hij samen met een Oekraïense liefdadigheidsinstelling een klein bejaardentehuis opgezet in Siversk. Het tehuis biedt onderdak aan tien ouderen. De vrijwilligers die er werken zijn allemaal leden van de kerk. Het tehuis biedt eenvoudige accommodaties en diensten, maar desondanks is dit pionierswerk van vitaal belang. Dit soort kleinschalige tehuizen zijn een redding voor de mensen die er wonen omdat deze cliënten geen familie meer hebben die voor ze kan zorgen.

Our Daily Bread ondersteunt dit werk door Oleksii aan te moedigen, met hem mee te denken en zijn werk bredere bekendheid te geven. Hij ontvangt op dit moment voldoende financiële steun via andere bronnen in Oekraïne.