Home » News » Renovatie rehabilitatiecentrum

Renovatie rehabilitatiecentrum

Voortgang van het project

Dit project is in februari 2021 afgerond.

Partner

Tempel Bachmoet Kerk, Bachmoet

 

Achtergrond

Alcoholverslaving is een groot probleem in de Oekraïense provincie Donetsk. De overheid kan heel weinig hulp bieden voor de aanpak van de problemen. Daarom is onze partner in Bachmoet zelf tot actie overgegaan. In 2016 zijn ze een rehabilitatiecentrum voor alcoholisten begonnen in een huis in Bachmoet met onderdak voor twaalf cliënten. Maar het huis werd al snel te klein. Zodoende zijn ze op zoek gegaan naar een nieuw onderkomen. In 2019 vonden ze een groot, verlaten huis aan de rand van een dorp vlakbij Bachmoet en kochten het met behulp van crowdfunding. Dit gebouw kan twintig cliënten huisvesten en heeft een hectare landbouwgrond. 

Projectdoelen

  • Nieuwe binnen- en buitendeuren
  • Nieuwe ramen met dubbele beglazing
  • Nieuwe bedrading 
  • Nieuwe pijpleidingen
  • Nieuwe radiatoren
  • Nieuwe boiler

 

Investering door Our Daily Bread

Our Daily Bread heeft in totaal 12.000 euro in dit project geïnvesteerd voor de financiering van de voornaamste renovatiekosten. Daarnaast hebben we onze partner tijdens het hele project met adviezen en tips bijgestaan.

Investeringspartner

Onze partner investeerde in natura. Niet-specialistische bouwwerkzaamheden werden door de kerkleden uitgevoerd om kosten te besparen.

Vliegwielwerking 

  • Misha Kuryak, de coördinator van het renovatieproject, zette zijn zakelijke kwaliteiten en leiderschap in. Hij gaat nu leiding geven aan het productiebedrijf voor diervoeders en aan de activiteiten op het boerenbedrijfje van het centrum.
  • Andere Oekraïense kerken en liefdadigheidsorganisaties dragen nu aan het initiatief bij. Het centrum heeft donaties gekregen in de vorm van voedsel, een nieuw fornuis, een broodoven, en bouwmaterialen en vrijwilligers voor de bouw van kippen- en varkenshokken op de boerderij (werk in uitvoering). 
  • Het centrum is in de Bachmoetregio een lichtend voorbeeld van rehabilitatiewerk en heeft goede contacten binnen het lokale netwerk van sociale dienstverleners. Het vervult ook een voorbeeldfunctie voor initiatieven in andere delen van Oekraïne. De gerenoveerde en grotere locatie draagt bij aan de verdere consolidatie van de voorbeeldfunctie van het centrum.