Home » News » Bouw gemeenschapscentrum Sumy

Bouw gemeenschapscentrum Sumy

Voortgang van het project

Dit is een lopend project. U kunt aan het project bijdragen met een donatie via Our Daily Bread, bankrekening: NL48 INGB 0009 2278 33, onder vermelding van “Donatie Sumy”. Wilt u van de voortgang van dit project op de hoogte blijven? Abonneer u dan op onze nieuwsbrief en stuur een e-mail naar info@ourdailybread.nl.

Partner

Christ for All Church, Sumy 

Achtergrond

In 2015 kocht de kerk 0,15 hectare land voor de bouw van een gemeenschapscentrum aan de rand van Sumy. Afhankelijk van de beschikbare fondsen, heeft de kerk in stadia het geraamte van een gebouw van twee verdiepingen laten bouwen. Hun droom is een veilige omgeving waar jong en oud kunnen samenkomen, opvang krijgen en kunnen groeien. ’s Zomers wordt dit gebouw overdag nu al gebruikt voor enkele jongerenactiviteiten, maar dit kan alleen op beperkte schaal omdat er nog geen toiletten zijn of stromend water.

Nu moet de binnenkant van het gebouw worden afgemaakt: om te beginnen de benedenverdieping en daarna de eerste verdieping. Uiteindelijk zal het gebouw elf slaapkamers tellen, tien badkamers, tien toiletten, een grote keuken, een eetkamer en een lounge. Er zal voldoende ruimte zijn om maximaal twaalf ouderen tijdelijk op te vangen en tijdens kerkkampen zal er plaats zijn voor dertig jongeren. Het centrum krijgt dertig bedden. De benedenverdieping wordt eerst afgemaakt en daarna de eerste verdieping. 

Projectdoelen

De benedenverdieping helemaal gebruiksklaar maken voor jongeren- en familie-activiteiten en ook de eerste faciliteiten voor ouderen voltooien. 

Investering door Our Daily Bread

Zoals onderstaande tabel laat zien, bieden we gefaseerde investeringen. In Oekraïne schommelen de prijzen sterk. Mochten de prijzen tijdens een project heel erg veranderen, dan worden er nieuwe afspraken gemaakt over de eventueel resterende stadia.

Stadia (in volgorde van belangrijkheid)Kosten in euro’sBijdrage aan gebruik centrum
Waterleidingen + badkamers I

1400

Stromend water, drie toiletten en vier wastafels
Badkamers II

1600

Drie douches klaar voor gebruik, betegeling van badkamers en toiletten 
Keuken

1900

Keuken klaar voor gebruik – betegeling keuken, installeren boiler en deuren
Stopcontacten, verwarming en verlichting

1750

De benedenverdieping is verwarmd en elektriciteit aangelegd
Vloer

2700

Plinten en comfortabele, betegelde vloeren
Plafond

2200

Stucwerk voor het plafond
Muren

1650

Behang op de muren
Totale kosten project

13.200

 

Investeringspartner

Onze partner heeft het land al aangekocht en het geraamte van het centrum laten bouwen. Ze leveren ook veel arbeid in natura voor de huidige bouwactiviteiten. De pastoor van de kerk, Ivan, zal zijn bouwexpertise bijdragen. Zijn vrouw Eugeniya spreekt vloeiend Engels en daarmee is een goede communicatie tussen het projectmanagement en Our Daily Bread gewaarborgd.

Vliegwielwerking

  • Dit project zal een aanzienlijke bijdrage leveren aan het werk van de kerk onder ouderen, kwetsbare jongeren en families.
  • Het centrum zal in Sumy een voorbeeld zijn van effectief gemeenschapswerk.
  • Het werk met kwetsbare jongeren vermindert de kans dat ze in de wereld van drugs, alcohol, seks of criminaliteit belanden.